Feest voor Jobmaatjes in Krachtcentrale

Jobmaatjes van het ReconnAct jobmaatjesproject in HBEL hebben samen het succes gevierd en hun enthousiasme daarover geuit tijdens een speciaal voor hen georganiseerd jobmaatjes event in de Krachtcentrale.

Jobmaatjes en hun partners kwamen afgelopen zaterdag 14 april bij elkaar om het succes van het begeleiden van werkzoekenden naar werk of werkervaringsplek te vieren. Maar ook omdat het projectteam de jobmaatjes graag een keer extra wilde bedanken voor hun grote inzet. Dit werd kracht bijgezet door een LinkedIn workshop die verzorgd werd door Judith den Dunnen en een slagwerk en percussie workshop gegeven door Dick Le Mair. Met name tijdens de percussieworkshop kwamen enthousiasme en passie voor het vrijwilligerswerk bij de jobmaatjes helemaal los. Het event werd afgesloten door een heerlijk warm buffet verzorgd door jobmaatje Henna Mahmood.

Volgens Bloem Damen, een van de nieuwe jobmaatjes, was de avond: “een explosie van enthousiasme”. Lex Bergers verwoordde het als volgt: “Het is zó bijzonder om iemand te helpen bij het vinden van werk en weer glimmende ogen te zien. Het vinden van een baan verandert iemands leven!”. Peter Kos van de Krachtcentrale: “Jobmaatjes doen fantastisch werk, daarom vind ik het geweldig om dit event te faciliteren”.

Het jobmaatjesproject in HBEL is in februari 2017 gestart. Jobmaatjes hebben inmiddels meer dan 50 procent van de werkzoekenden naar werk of een werkervaringsplek begeleid. Een resultaat om bijzonder trots en dankbaar voor te zijn.

Lees hier het artikel in de Gooi en Eemlander