Jobmaatjes

ReconnAct is sinds 2014 actief in het initiëren, opzetten en uitvoeren van Jobmaatjesprojecten. In deze projecten worden mensen zonder werk, vaak mensen met een bijstandsuitkering, succesvol begeleid door vrijwillige jobmaatjes in het vinden van een betaalde baan.

De jobmaatjes besteden ca. 3-5 uren per maand aan het geven van structuur, rust, aandacht en kennis en zetten hun netwerk in om de werkzoekenden naar werk te begeleiden. Soms gaat het om het versterken van het zelfvertrouwen, soms gaat het om praktische ondersteuning bij het schrijven van een motivatiebrief, het opstellen van een CV of het opzetten van een profiel op Linkedin. De begeleiding kan dus heel divers zijn, daarom zijn verschillende typen jobmaatjes nodig.

Er zijn projecten gaande in Huizen, Blaricum, Eemnes, Laren, Amersfoort, Leusden en Weesp. In de laatste twee projecten gaat het om de begeleiding van statushouders naar werk.Mocht je interesse hebben in het begeleiden van werkzoekenden naar werk, neem dan vrijblijvend contact op met ReconnAct: info@reconnact.nl.