JobZoeker

Op zoek naar werk? Een jobmaatje staat naast je.

Ben je op zoek naar werk (of meer opdrachten als ZZP’er) en gaat dat nu niet zoals je dat wilt? Of kun je algemene ondersteuning gebruiken om weer aan te sluiten bij de samenleving? Dan kan een vrijwillig JobMaatje uitkomst bieden!

Jobmaatjes helpen je graag!

ReconnAct helpt je graag weer om aan het werk te gaan.

In jouw woonplaats zetten vrijwillige jobmaatjes zich in om anderen te ondersteunen. Ze krijgen er dus geen geld voor. Voor hen telt vooral de voldoening je te helpen.

Natuurlijk worden ze wel door ReconnAct opgeleid om jou zo goed mogelijk te begeleiden.

Interesse?

  • Heb je een bijstandsuitkering, bespreek dan met je klantmanager of een jobmaatje jou kan helpen.
  • Geen bijstandsuitkering? Wil je geholpen worden richting werk? Kijk of er in je plaats een jobmaatjesproject is.

Een ZZP-er

“Ik ben kunstenaar en had te weinig opdrachten. Een Maatje heeft toen een brainstormsessie gedaan, waarbij we ‘buiten de box’ moesten denken. Soms was dat hilarisch, maar uiteindelijk kwamen tot de gedachte om de levens-geschiedenis van overledenen te gaan schilderen. Ik heb inmiddels al 2 betaalde opdrachten op zak.”

Een werkzoekende ICT-er

“Ik ben in de vijftig en ik zat al vijf jaar thuis. Ik dacht nooit meer aan het werk te zullen gaan, een vreselijke gedachte.  Mijn Maatje heeft me toch weer dat nodige zelfvertrouwen gegeven om er weer in te gaan geloven. Via zijn netwerk kwam er opeens een baan vrij. En nog wel in een ICT-project, mijn vakgebied.  Ik moet er wel elke dag bijna 2 uur voor rijden, maar ik heb het er dolgraag voor over!”