Project Stagemaatjes afgesloten met bezoek aan concert Typhoon

Utrecht, In de periode maart-mei van dit jaar voerde ReconnAct opnieuw een Stagemaatjes-project uit op het ROC Midden Nederland voor de afdeling Business Management van de studie Servicemedewerker.

Een groep van veertien jongeren met een migratieachtergrond werd wekelijks begeleid in hun voorbereiding op het vinden van een stageplek. Extra begeleiding is nodig omdat deze groep lastig aan een stageplaats kan komen, mede door stagediscriminatie. Vijf stagemaatjes waren telkens aanwezig om met de jongvolwassenen in gesprek te zijn, samen te onderzoeken wat ze graag zouden willen, hun cv’s en sollicitatiebrieven door te nemen en te oefenen in het voeren van gesprekken en sollicitaties.

Bedrijfsbezoeken
Een onderdeel van de begeleiding was ook het bezoeken van bedrijven, zodat de leerlingen de praktijk van het werkveld konden ervaren. Naast verhelderende bedrijfsbezoeken aan The Colour Kitchen en De Werkwinkel, volgde ter afsluiting een interessant bedrijfsbezoek aan Tivoli/Vredenburg op 16 mei. Uiteindelijk vonden de meeste studenten een stageplaats.
Als klap op de vuurpijl waren de studenten én hun stagemaatjes ’s avonds aanwezig bij het concert van hiphopper Typhoon.

Stageplek gezocht
Een aantal studenten is nog op zoek naar een stageplek. Mocht u nog een stageplek hebben voor deze studenten, dan horen we dat graag. Stuur dan svp even een bericht naar lexbergers@reconnact.nl Alvast bedankt voor de moeite!

De ROC-studenten, hun stagemaatjes en de ROC-docente bij de afsluiting van het project op 16 mei 2024 in de Grote Zaal van Tivoli/Vredenburg in Utrecht